marți, 21 mai 2013

Imi cumpar elicopter!

M-am întors în ţară după o lungă perioada de pribegie şi am mers zilele trecute să-mi vizitez părinţii în Docăneasa. Nu ştiu să mai fi văzut drumurile din zona asta aşa de găurite. Parcă au fost bombardate! Dar ce mi-a atras atenţia e faptul că se obişnuişte să-şi scoata lumea în drum tot ce-l încurcă în curte: lemne, materiale de construcţii, gunoaie, utilaje agricole. "Moda" asta am remarcat-o în special în Griviţa şi Lungeşti. Iar la Lungeşti e cireaşa de pe tort! Este, totuşi, domeniul public! Pe lăngă faptul că pentru asta ar trebui să se plătească chirie, în multe cazuri este incomodată circulaţia pe drumurile publice. 
Domnule primar, nu aveţi nimic de spus? 
Poliţia? 
Protecţia mediului? 
Asteptaţi să se întâmple o nenorocire? 
Într-o ţară normală s-ar cuveni să primim nişte răspunsuri...

Concluzia e clară. Data viitoare îmi trebuie elicopter. Voi evita aglomeraţia, drumurile proaste, radarele amplasate în locuri în care oricum nu poţi goni din cauza gropilor, lemnele scoase la uscat pe drum, tractoarele uitate de tractoristii plecaţi să-şi cumpere un pachet de ţigări sau o bucata de pâine şi, nu în ultimul rând, "democraţia", care-i dă dreptul românului să fie prost, încrezut şi mârlan. 

3 comentarii:

 1. M-ai surprins cu observatia ta! Este un drum pe care-l fac relativ des, casa parinteasca fiind in apropierea magazinului satesc (fost).
  Cred ca-i vorba de o problema temporara, din cate stiu acolo se construieste ceva. Dar pari foarte pornit... Iti inteleg nemultumirea, toti ne-am dori ca Romania sa fie ca Elvetia, macar, dar astea-s vremurile!
  Asfaltarea drumului catre Balabanesti si pietruirea drumurilor din sat sunt o mare realizare, dar, vezi, tu, sunt facute sa te mai opresti din cand in cand, sa admiri peisajul, sa mai saluti un localnic (banuiesc ca ai invatat in Lungesti) si sa zambesti. Cat de mult face un zambet!
  Poate revii cu niste poze din locurile in care traiesti...
  Sa auzim de bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 3. ...de marlanie,prostie si aroganta ai dat dumneata domnule cand ,revenind acasa in loc sa cinstesti locurile copilariei te-ai impiedicat de lucruri banale si,te rugam nu-ti cumpara elicopter ,ramai unde esti,acolo unde toate-s perfecte si lasa-ne pe noi muritorii de rand din satul Lungesti sa ne ducem traiul linistiti cu,..tractoare pe drum,cu carute si cu tot ce mai avem noi.
  in caz ca imi urmezi sfatul iti multumesc in numele tuturor oamenilor care i-ai facut marlani si prosti.
  parvenismul asta schimba oamenii.pacat.

  RăspundețiȘtergere

Multumim!