sâmbătă, 5 octombrie 2013

Activitate industriala

Cei mai in varsta isi mai amintesc si probabil ca au nostalgia anilor 90, cand in Lungesti existau si activitati industriale. O dovada este autorizatia prin care CAP Balabanesti era autorizat sa instaleze si sa foloseasca un fierastrau circular. Imi amintesc ca zgomotul produs de utilaj se auzea pana la cele mai departate case de pe deal. Asta insemna ca se taie lemn pentru constructii la CAP sau pentru un locuitor. Semn ca viata mergea inainte. Acum e liniste. Prea multa liniste!


2 comentarii:

  1. imi placea,copil fiind,sa privesc vagonetii aia din spatele fierariei si sa-mi inchipui ca-i vad si functionand,n-a fost sa fie

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, vorbesti de gater... Ce-ar mai fi fost! Sa vina din toate satele din jur cu lemne si sa plece acasa cu scanduri... Era o treba de echipa, la constructia lui, la punerea in functiune, iar tata a fost mereu singur.
    Erau conditii pentru mai multe utilaje. Instalatia electrica, pe tot CAP-ul era o avere. In sat se gaseau oameni priceputi sa faca multe. S-ar fi putut lucra pentru obiecte de artizanat. Este cerere mare in vest pentru obiecte lucrate manual. Da` vorba ta, n-a fost sa fie! Sau poate ca ne-a bantuit un geniu al distrugerii. Sa risipim tot ca la batranete sa stam cu mana intinsa la altii. Vai mama lui de românaş!

    RăspundețiȘtergere

Multumim!