sâmbătă, 4 ianuarie 2014

Amintiri despre scoala si profesori

Amintiri despre scoala si profesori , din micutul sat Lungesti
Buna seara,
Astazi, este o vreme posomarata si ploioasa,care nu te imbie la a munci prin gospodarie ( precizez ca eu sunt taranca si ca in gospodarie am de munca berechet).Si cum spuneam ca nu ma trage ata la munca , m-am gandit sa scriu ceva despre satul meu natal, adica despre Lungesti.Trebuie sa spun ca numele meu inainte de casatorie era Timofte Alixandrina.
Eu am invatat la scoala generala din satul Lungesti ( si ca sa ma laud, chiar am invatat bine),in clasele l-lV , am avut ca invatatoare pe doamna Munteanu Aurelia, careia ii multumesc mult ca m-a invatat sa scriu si sa citesc.
Clasele V-Vlll pentru mine au fost foarte importante deoarece am avut profesori deosebiti .Amintesc aici ,profesorul de matematica ,domnul Istrate, profesorul de limba romana ,domnul Burghelea ( plecat prea tanar in vesnicie),profesoara de franceza, doamna Angheluta, profesorul de istorie si geografie,domnul Codreanu ( odihneasca-se in pace), profesoara de fizica si chimie , doamna Bahna Elena, matusa mea ( odiheasca-se in pace).
Imi amintesc cu drag si de colegii mei , Rusu N Maria, vecina mea, Rusu Marioara, alta vecina, Rusu Aneta, Cristea Gina, Bagu Viorica, Ghiur Anica, Nichifor Maricica, Nichifor Costica, Ciolan Ion ,Benea Costica, Burlacu Veronica ,Balan Nicusor,Rusu A Maria, Ticu Ioana .Sa fiu iertata ca in acest moment imi amintesc asa de putini, noi am fost 31 in clasa .
Cu Rusu N Maria ( fiica postasului Nicu Rusu) ,adica vecina mea, am cele mai multe amintiri, pentru ca o parte din timp mi-l petreceam cu ea,adica invatam impreuna in timp ce vacile noastre pasteau. Pot sa spun ca "zona" adica marginea liniei ferate era biroul nostru unde ne facem temele, citeam, povesteam, faceam rezumate, analize literare si gramaticale, ( asa cerea domnul profesor Burghelea) .Era o intrecere intre noi, acum cred ca a fost benefica.Nu stiu cum sa va spun , pe atunci, ne placea foarte mult scoala.
Pacat ca pe vecina mea nu am mai vazut-o de multi ani, stiu ca traieste in Bucuresti,poate o sa citeasca aceste randuri si va veni si dansa cu alte amintiri.
Acum inchid temporar aceasta poveste cu promisiunea ca voi continua.
Cu stima ,
Alixandrina Negoita

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumim!